Panoramautsikt över Orgon i Provence, Frankrike

Provence, Frankrike

Om Provence

Provence associeras oftast med böljande kullar vackert ackompanjerade av vinodlingar och olivlundar samt små medeltida städer med ringmurar, tinnar och torn. Provence omfamnas i öster av Alperna, i söder av Medelhavet och i väster av floden Rhône.

Längs Provence sydkust ligger många glamourösa ställen. Monaco, Nice, Antibes, Cannes, St. Maxime, Saint Tropez, ja listan kan göras lång av kändistäta metropoler. Du når dem alla på 30-60 minuters bilavstånd från vårt Shangri la i Vence.

Regionens kök är rikt och varierat med färsk fisk och skaldjur längs kusten, vilt och tryffel uppemot bergen. Grönsaker och frukt köper du antingen hos någon närliggande bonde eller på småstädernas marknader.

I Provence har rosévinet blivit en specialitet och en livsstil, mycket på grund av det unika klimatet, jordmånen och variationen på druvorna som man kan göra kvalitativt rosévin av. Självklart framställer man även en del goda röda och vita viner.  Värmande sol och svala havsvindar. Samma förutsättningar som gör Provence till ett fantastiskt resmål ger också viner i världsklass. Dagarnas många soltimmar ger mogna frukttoner samtidigt som svala nätter gör att syran och balansen bevaras.

I Provence kan man även få njuta av en god pastis, denna guldiga, anisdoftande klassiska aperitif som är så vanlig på franska Rivieran och där man gärna dricker den innan lunch. Väl kyld och ofta spetsas den med vatten och vips! … så förvandlas likören till mjölkvit drink i glaset.

Bilder

Klicka på bilderna för tillhörande textavsnitt.

Karta

Klicka nedan på texten för zoom, utgångspunkt är Nice.

Avstånd

Draguignan 67,10 Km
Les Arcs 68,90 Km
Lorgues 76,60 Km
Tourtour 78,70 Km
Sainte-Maxime 67,10 Km
Saint-Tropez 69,90 Km
Cannes 25,90 Km
Antibes 17,90 Km
Monaco 12,60 Km

Kontakta oss

Vi återkopplar inom 24h.

Du kan också välja att kontakta oss direkt på info@fivecation.se, +46 (0)70 860 80 50