Puerto Banos, Spanien

Marbella, Spanien

Om Marbella

Marbella, som betyder "Vackert Hav" ligger precis vid kusten och cirka 20 minuters bilväg från boendet. En rad stränder binds samman längs med strandpromenaden, där man finner trevliga restauranger och kaféer. Vill man besöka små tapasbarer och strosa omkring bland gränder och mysiga torg så är gamla stan, som stammar från romartiden, jättemysigt. Apelsintorget kan varmt rekommenderas för ett besök. Sitt i kvällssolen och njut av ett glas vin och beskåda livet runt det lilla torget. Den gamla stadskärnan har låg bebyggelse och här finner man förutom många restauranger, även enklare smyckes- klädes- och skoaffärer samt en del små butiker för konst. 

Vill man uppleva jet-set livet, de lyxiga klädmärkena och yachterna, så tar man sig ner till Puerto Banus, som gränsar till Marbella. Man kan hyra cyklar och enkelt ta sig fram mellan Marbellas strandpromenad och Puerto Banus om så önskas. Gång- eller cykelfärden längs havet vidare västerut från Puerto Banus leder till San Pedro. På den här sträckan finns en rad strand caféer och chiringuitos, det är bara att stanna till och njuta av havsutsikten. Mycket trevligt. 

Generellt kan sägas att utbudet är stort längs hela kusten och såväl barn, som ungdomar och vuxna har mycket att välja mellan. Kultur, sport, shopping, restauranger, stränder, berg och därtill ett klimat med ca 300 soldagar om året.   


Bilder

Klicka på bilderna för tillhörande textavsnitt.

Sevärdheter

Kontakta oss

Vi återkopplar inom 24h.

Du kan också välja att kontakta oss direkt på info@fivecation.se, +46 (0)70 860 80 50