1800-tals hus i Provence, Frankrike

Charmigt lanthus

1800-tals hus beläget strax utanför Claviers, Provence

  • 189 m² Boyta
  • 4 Sovrum
  • 3 Badrum
  • 10 Gäster
  • Pool
  • Vingårdar

Beskrivning

Boende Provence köps in när 8 familjer tecknat sig. Här följer exempel på ett av husen vi har i åtanke, men det finns även ett par riktigt bra fastighetsalternativ i "pipeline" av liknande rang. 

Ett vackert stenhus ursprungligen byggt på 1800-talet, idag renoverat till ett modernt lanthus med alla bekvämligheter.

Uttrycket, ”det stora lugnet” har sällan passat bättre in på en husbeskrivning. Fastigheten ligger vackert lutad mot berget och har en sluttande tomt på 20 000 kvadratmeter. Vid tomtens nedre gräns ligger en porlande bäck där man under vintern och våren kan pröva lyckan med forellfiske.

Boendemiljön fördelas på tre våningsplan och består av 4 sovrum varav ett har ett loft där två barn kan sova, ett spatiöst vardagsrum öppet upp till taknocken, TV-rum, matrum och lantkök. Det finns ett badrum på varje våningsplan.

Utomhusmiljön präglas av vyn utöver ägorna, den fina poolen (12x6 meter) och vackra sittgrupper för avkopplande och njutningsfulla stunder. I utomhusköket grillar man med fördel dagens inköp från matmarknaden.

På mindre än fem kilometers avstånd ligger hela tre olika medeltidsstäder som alla utstrålar charm och autencitet. Den närmast belägna, Claviers kan man nå via en bergsstig som slingrar sig genom den vackra naturen. Promenaden upp till byn är krävande och tar ca en halvtimme, hemvägen klarar man på halva tiden.


Bilder

Klicka på bilderna för tillhörande textavsnitt.

Området

Claviers är en liten och pittoresk medeltida stad som ligger pietetsfullt uppdragen på en bergstopp knappt två kilometer från egendomen. I den sömniga staden finns barer, restauranger och affärer samt något så ovanligt som ett ”boutique pensionat”.  Närmsta större stad är Draguinan som är en typisk fransk småstad med ca 35 000 invånare. I Draguinans mittpunkt ligger ”Old town” med smala kullerstensgränder, små boutiquer, charmiga restauranger och trevliga vinbarer. Omgivningarna kring Draguinan utmärks av ett böljande landskap med vinodlingar, skogar och olivlundar.

Läs mer om Provence

Avstånd
Nice Airport 74,00 Km
Draguignan 17,00 Km
Les Arcs 29,00 Km
Lorgues 31,00 Km
Tourtour 33,00 Km
Sainte-Maxime 44,00 Km
Saint-Tropez 58,00 Km
Cannes 53,00 Km
Antibes 66,00 Km
Monaco 102,00 Km
Bargemon (bergsby) 4,00 Km
Callas (bergsby) 5,00 Km

Jag vill veta mer


Kontakta oss

Vi återkopplar inom 24h.

Du kan också välja att kontakta oss direkt på info@fivecation.se, +46 (0)70 860 80 50