Image

Italienska Alperna

Sportlägenhet i Cervinia/Courmayeur

  • Sovrum
  • Badrum
  • 6 Gäster
  • 75 m² Boyta
  • Golf
  • Skidåkning
  • Vandring

Beskrivning

Boendet i Italienska Alperna (Aosta dalen) ligger för inköp, med beräknad check-in våren 2022. Sportlägenheten kommer ligga i Courmayeur eller i Cervinia.

Boendet kommer hålla hög standard med kvadratmetereffektiv inredningslösning. Det kommer finnas 2-3 sovrum med sovmöjlighet för sex personer. Läget kommer som alltid hos Fivecation vara attraktivt, med hänsyn till både liftar, restauranger och affärer.

Både Courmayeur och Cervinia är ypperliga italienska skidorter som erbjuder fantastisk skidåkning, både utför och längs med. 

Under sommarhalvåret kan man njuta sommarskidåkning på hög höjd, inbjudande vandringleder, golf, tennis, padel, forsränning, bergsklättring, mounting-bike, hästridning, vinprovning samt sagolika naturscenerier i Aosta dalen och i nordvästra Italien. 

En bilresa till franska Chamonix tar t ex en halvtimme från Courmayeur om man inte väljer att ta en hisnande lifttur istället.

Från Cervinia tar man sig under sommarhalvåret lätt via liftsystemet till den trevliga staden Zermatt i Schweiz. En hisnande tur med Matterhorn som bakgrund.

Bilder

Klicka på exempelbilderna för tillhörande textavsnitt.

Området

Cervinia (2006 m.ö.h) är Italiens högst belägna alpby och ligger precis vid foten av Matterhorn (3480 m.ö.h). Skidsystemet är sammanbyggt med Zermatt på den schweiziska sidan av Matterhorn.

Omgivningarna är fantastiskt vackra och en mer naturskön miljö är svår att hitta. Glaciären Plateau Rosà säkerställer fin skidåkning även så långt fram som juli och augusti samtidigt som solen lyser som allra mest.

Byn är lite lugnare och utbudet av nöjesliv är lite mer avspänt än i staden Courmayeur.

Cervino Golf Club som ligger på gångavstånd från centrum erbjuder golf på hög nivå (högst i Italien) med 18 hål, 5300 meter och par-69. På sommaren kan du på förmiddagen åka skidor och på eftermiddagen är det golf som gäller.


Avstånd till Milano flygplats (MXP):
182 km
Avstånd till Geneve flygplats (GVA):
205 km
Avstånd till skidorten Champoluc:
62 km
Avstånd till Köpenhamn:
1 489 km
Avstånd till hus i Provence (ca):
475 km


Courmayeur (1224 m.ö.h) är Aosta dalens kändaste semesterort, belägen vid foten av Mont Blancs (4810 m.ö.h). Staden är känd för sina eleganta byggnader, den trevliga atmosfären och dess långa historia (första värdshuset öppnade år 1680). 

Den vackra omgivande landsbygden, det moderna skidsystemet som möjliggör sommarskidåkning, samt ortens utmärkta läge har gjort Courmayeur till en av Italiens populäraste sportorter, året om. 

Antingen sitter man ute i solen på en av staden uteserveringar eller inne på en mysig restaurang och tar del av den härliga semester atmosfären. Här gäller det bara att skåda italienarna, glädja sig åt delikata maträtter, drycker och lyssna på musiken i alla dess former!


Avstånd till Milano flygplats (MXP):
212 km
Avstånd till Geneve flygplats (GVA):
116 km
Avstånd till Chamonix:
22 km
Avstånd till Köpenhamn:
1 426 km
Avstånd till hus i Provence (ca):
506 km


Läs mer om Courmayeur

Jag vill veta mer


Kontakta oss

Vi återkopplar inom 24h.

Du kan också välja att kontakta oss direkt på info@fivecation.se, +46 (0)70 860 80 50