Andelsboende

Fördelarna med andelsboende

Upptäck fördelarna med andelsboende när du vill köpa hus i utlandet!

Drömmer du om att äga ett eget ställe i solen? Att köpa ett hus i Spanien kan verka som en stor investering, men har du övervägt fördelarna med andelsboende i ett eller flera länder? Andelsboende inom delningsekonomin kan vara ett klokt och kostnadseffektivt sätt att äga en del av en fastighet i detta soliga paradis. Låt oss utforska hur det fungerar och varför det kan vara det optimala alternativet för dig.

Vad är Andelsboende?

Andelsboende bör inte förväxlas med timeshare. Det innebär att du köper en andel i en eller flera fastigheter. Det är ett populärt val för de som vill uppleva fördelarna med ett eller flera semesterboenden utan att oroa sig för de kostsamma och tidskrävande aspekterna av att äga en egen semesterbostad i solen. När du blir en andelsägare registreras du på lagfarten precis som när du köper en fastighet helt själv. Hos Fivecation har vi just nu Förening 1, Förening 2 och Förening 3 där varje ägarförening består av 4 andelsboenden som ni blir delägare av.

Fördelar med andelsboende utomlands

 1. Ekonomiskt smart: Du betalar normalt sett bara en femtedel av investeringen, förvärvskostnaderna och löpande utgifter under många år framåt. Det ger dig möjligheten att välja mer attraktiva och exklusiva fastigheter än om du skulle finansiera 100% själv.
 2. Minimalt underhåll: Inga bekymmer, bara avkopplande utlandssemestrar. När du anländer till din fastighet är allt färdigt och välskött. Skötsel och underhåll av “din” fastighet hanteras av en serviceorganisation, så du kan koppla av fullt ut.
 3. Mångfald och Flexibilitet: Många andelsboendekoncept erbjuder möjligheter att äga delar av flera fastigheter som är geografiskt utspridda i Spanien, Frankrike, Italien och Portugal. Fler och fler köpare av utlandsboenden vill ha variation och vill inte resa till samma plats 5-6 gånger om året i all framtid. Med ett välutvecklat koncept för andelsboende kan du varje år uppleva flera fastigheter på olika spännande resmål i södra Europa.
 4. Bekvämlighet och förutsägbarhet: Du kan återvända en eller flera gånger om året till platser du känner och älskar, med vetskap om vad du kan förvänta dig av din vistelse. När du väljer att delta i ett koncept med flera andelsboenden kan du maximera din flexibilitet, valfrihet och få en fördelaktig ekonomisk kostnadsbild. Varför äga mer än du kan använda?

Hur du väljer rätt andelsboende

 1. Plats: Fundera över var i Spanien, Provence, Italienska Alperna eller Algarve du vill tillbringa dina semestrar. Varje region har sin unika charm och attraktioner. Med rätt andelskoncept behöver du inte begränsa dig till ett enda land eller resmål. Du kan njuta av flera lockande platser i södra Europa för dina semestrar.
 2. Fastighetens standard: Se till att fastigheterna uppfyller dina önskemål och behov, inklusive antal sovrum, egen pool och andra bekvämligheter. De flesta företag som erbjuder andelsboenden håller en mycket hög standard på såväl fastigheterna som inredningen.
 3. Långsiktighet: Forska och välj ett företag med ett gott rykte som erbjuder en andelsboendestruktur som du känner dig trygg med. Att investera i utlandsboenden är ett långsiktigt beslut som kommer påverka dig och din familj under många år framåt.
 4. Juridiska och ekonomiska villkor: Var noggrann med att förstå villkoren för ditt andelsboende och alla tillhörande avgifter och skatter. Kontrollera även villkoren för en eventuell försäljning av din andel i framtiden.

Ditt andra hem i solen

Med andelsboende inom delningsekonomin i Spanien, Provence, Italienska Alperna och/eller Algarve kan du njuta av din egen semesterplats utan de traditionella utmaningarna och kostnaderna som kommer med ett fullt ägande. Det är en praktisk och njutbar lösning för många som längtar efter regelbundna spansk- eller sydländska semesterupplevelser. Bovision skrev följande om andelsboende ägandeformen “Att andelsäga ett boende har historiskt sett inte varit så vanligt i Sverige. Men innan pandemin såg man en tydlig ökning i hur många som var intresserade av denna bostadsform, framför allt i fjällen.”.

Söker du det perfekta andelsboendet i Spanien, Frankrike, Italien och Portugal?

Kontakta oss idag för mer information och vägledning!





  Upptäck förening III fastigheterna

  Nerja
  Spanien
  Provence
  Frankrike
  Algarve
  Portugal
  Italienska Alperna
  Italien

  Intresseanmälan