Köpa hus i Spanien

Drömmen om ett hus i Spanien

En praktisk och inspirerande guide till att köpa hus i Spanien

Välkommen till vår guide om att köpa hus i Spanien! Drömmen om ett hus i Spanien är något som lockar många. Om du är en av dem som drömmer om Sydeuropas varma klimat, vackra stränder och rika kultur, så har du kommit rätt. Här delar vi praktiska tips och inspiration för att hjälpa dig att göra din dröm till verklighet!

Varför köpa hus i Spanien?

Spanien är mer än bara en destination, det är en livsstil. Med sitt behagliga klimat, avslappnade atmosfär och överkomliga levnadskostnader erbjuder Spanien en hög livskvalitet. Oavsett om du letar efter en permanent bostad eller en semesterbostad, finns det något för varje smak och budget.

Steg för att köpa ditt drömhus i Spanien

 1. Bestäm din budget: Innan du sätter igång, är det viktigt att fastställa din budget noggrant. Tänk på att inkludera extra kostnader som skatter, advokatkostnader, notarieavgifter, stämpelavgifter och eventuella renoveringskostnader. Du bör också räkna med årliga kostnader för skatter, deklarationer, el, vatten, försäkring och bostadsföreningsavgifter. Det är också bra att planera för en budget på 50 – 75 000 kronor per år för en 3 – 4-rumslägenhet.
 2. Välj rätt plats: Spanien har många olika regioner med varierande karaktär. Fundera över vad som är viktigt för dig – närhet till stranden, storstadspuls, lugna landsbygden eller kulturella upplevelser. Överväg även bekväma flygmöjligheter från din hemort till regionen där din lägenhet eller hus kommer att ligga.
 3. Skaffa juridisk hjälp: Att ha en kvalificerad jurist som är kunnig i spanska fastighetslagar och processer är avgörande. Det ger dig trygghet genom hela köpprocessen, även om det är en betydande kostnad.
 4. Hitta din fastighet: Använd pålitliga fastighetsmäklare och webbplatser som t.ex. Fotocasa eller idealista för att söka efter din drömfastighet. Planera visningsresor för att se olika fastigheter och få en känsla för området. Ansvaret för att göra ett val som passar dig ligger till 100% på dig själv. Ta dig tid att besöka området flera gånger för att försäkra dig om att detta är rätt val, inte bara för ett år, utan för många år framöver.
 5. Gör en grundlig kontroll: När du hittar ett hus som du gillar, se till att utföra en noggrann kontroll av fastigheten. Kontrollera allt från äganderätten till fastighetens skick. Det är ditt ansvar att genomföra en fastighetsbesiktning, vilket kan kosta ca 23-30 000 kronor.
 6. Slutför köpet: När alla detaljer är på plats är det dags att slutföra köpet. Detta innefattar att underteckna kontrakt, betala deposition och slutligen slutföra köpet. Om du väljer att slutföra ett fastighetsköp i Spanien eller Medelhavsområdet själv, bör du närvara personligen hos notarien vid registreringen.

Efter köpet

När du väl har nycklarna i handen, inleds nästa kapitel i ditt äventyr. Nu är det dags att göra huset till ett hem, utforska ditt nya område och njuta av allt Spanien har att erbjuda. Tänk på att inkludera kostnader för inventarieköp i din budget, vanligtvis några hundra tusen kronor.

Är du redo att påbörja ditt äventyr?

Att köpa hus i Spanien är ett stort beslut, men med rätt planering och rådgivning kan din dröm bli verklighet. Oavsett om du längtar efter en fridfull tillvaro i en pittoresk by eller ett pulserande liv i en storstad, så väntar Spanien på dig.

Om du upplever att det låter dyrt och komplicerat, finns det enklare och mer kostnadseffektiva alternativ än att köpa på egen hand. Det finns flera företag inom delningsekonomin som kan erbjuda en bättre lösning om du inte planerar att använda din semesterbostad under långa perioder av året.

Dessa företag erbjuder direktägande i flera olika fastigheter i Spanien, Frankrike, Italien och Portugal med endast 5% ägande. Det är lika tryggt som att köpa en fastighet själv, men din totala kostnad blir bara en femtedel, både vid inköp och årlig drift. Denna modell ger dig variation med flera olika resmål, var och en med sin egen “hemmakänsla” i varje fastighet. Du blir inte ägare av en fastighet, utan delägare i fyra olika fastigheter.

Vilket alternativ passar dig bäst?

Om din budget är generös, du är redo att ta ansvar och utmaningarna med att äga själv och planerar att använda din fastighet under längre perioder, kan det vara en god idé att överväga att köpa din egen fastighet.

Om du vill få inspiration för ert kommande fastighetsköp, ta en titt på våra spanska fastigheter:

Förening 1:

Magnifik villa i Moraira, Valencia-området: Vår magnifika villa i Moraira, i Valencia-regionen, ligger i det prestigefyllda området el Portet, inom gångavstånd från stranden och hamnen. Njut av en rymlig poolterrass för avkoppling och middagar, samt tre balkonger på andra våningen där två av sovrummen finns. Denna fastighet har ett fantastiskt läge.

Förstklassig golf-lägenhet i La-Cala Mijas, Costa del Sol: Vår hörnlägenhet i i Costa del Sol har generöst ljusinsläpp och har modern internationell inredning med skandinaviska influenser. Med hisnande panoramavyer och tre 18-håls Championship-golfbanor precis utanför dörren, erbjuder detta boende en oöverträffad nivå av komfort och standard.

Förening 2:

Duplex-boendet i Cala d’Or, Mallorca: Vårt duplex-boende är beläget i en naturskön miljö och ligger bara några steg från den förtrollande naturviken, Cala Ferrera. Njut av svalkande klippbad eller promenera till de närliggande stränderna, inklusive Platja Cala de Ferrera (ca 300 meter norrut) och Platja Cala Esmeralda (ca 600 meter sydväst).

Suterängvillan i La Herradura, Nerja-området: Vår rymliga villa har en fantastisk utsikt över berg, grönska och La Herradurras bukt i Nerja-området. Denna suterängvilla sträcker sig över två plan och omges av frodig växtlighet och medelhavsträd.

Förening 3:

Paradvillan i Alfamar, Nerja-området: Denna praktfulla fastighet är en dröm för de som älskar havsutsikten och söker en lyxig och bekväm livsstil. Med en imponerande arkitektonisk design och moderna detaljer, välkomnar denna paradvilla dig med en elegant och stilren fasad samt en exotisk trädgård.

Om du vill ha ekonomisk flexibilitet, undvika besvär och oro samt ha möjlighet att bo utomlands 5-10 veckor per år och uppskattar att besöka olika “hem” i flera olika länder, bör du jämföra delningsekonomin med ägande av din utlandsbostad.

Alla bör fundera på varför man skulle äga mer än man behöver använda.

Är du redo att påbörja ditt sökande efter ett hus i Spanien?

Kontakta oss idag för personlig rådgivning och expertis!

  Upptäck förening III fastigheterna

  Nerja
  Spanien
  Provence
  Frankrike
  Algarve
  Portugal
  Italienska Alperna
  Italien

  Intresseanmälan