Köpa hus i Frankrike

Upptäck drömmen om ett hus i Frankrike

Köpa Hus i Frankrike – En guide till drömboendet

Drömmer du om en tillflyktsort där livet känns som en ständig semester? Välkommen till Frankrike, ett land fullt av skönhet och elegans. Att köpa hus i Frankrike erbjuder mer än en nyckel till ett hem; det är en biljett till en upphöjd livsstil. Frankrike är mer än bara en plats; det är en upplevelse.

Varför köpa hus i Frankrike och Provence?

Kulturell rikedom

Frankrike är känt för sin djupt rotade kultur, speciellt dess kulinariska excellens. Här kan du njuta av världskända viner och ostar, och din franska bostad blir en portal till den älskade ‘joie de vivre’. Matkulturen i Frankrike är engagerad och inbjudande med en finess som man inte finner någon annanstans i världen. Vissa ingredienser är för oss svenskar lite ovanliga, men med lite finurlighet kan man navigera sig bort från det som man finner mindre attraktivt.

Arkitektonisk skönhet

Från rustika lantgårdar i Provence till magnifika chateaux i Loiredalen, erbjuder Frankrike en mångfald av hus som är lika vackra som historiskt betydelsefulla. Provence är så vackert att man tappar andan, och över hela det böljande landskapet finner man små medeltida städer vars arkitektur utstrålar charm och en arkitektonisk elegans.

Livskvalitet

Med sitt milda klimat och avslappnade tempo, är Frankrike en plats där livskvaliteten står i centrum. Många fransmän anser att den franska kulturen och språket är framstående och ibland överlägsen andra länders. Denna åsikt har under senare decennier mildrats betydligt och idag är engelska gångbart i hela Provence.

Tillgänglighet

Flygförbindelserna mellan Sverige och Frankrike är frekventa året om och i princip finns det flera direktflyg varje dag till Nice som betjänar hela Provence. Vid ankomst till Nice är utbudet av hyrbilar stort till angenämt låga priser. Redan trettio minuter efter landning kan du vara på väg mot dina drömmars bostad. Om du kör med egen bil från Sverige så når du Provence i Frankrike med bara en övernattning på vägen från Sverige.

Viktigt att tänka på när du köper hus i Frankrike

Juridiska processer

Att förstå de franska lagarna och reglerna är kritiskt vid köp av en egen bostad i Frankrike / Provence. Från ‘compromis de vente’ till ‘acte de vente’, varje steg i köpprocessen är komplicerat för en svensk.

Skatt och avgifter

Känn till de lokala skatterna och avgifterna, inklusive ‘taxe foncière’ och ‘taxe d’habitation’ som ägare till ett hus i Frankrike. Normalt så är den kommunala fastighetsskatten ungefär lika stor som den statliga fastighetskatten. Det finns dock undantag i kommuner med dålig ekonomi, där skatten kan vara upprörande hög.

Kulturella nyanser

Det är även viktigt att anamma de lokala sederna. Att vara väl insatt i det franska språket och kulturen kan vara en avgörande faktor för en smidig affär.

Generella råd vid husköp utomlands

Gör din hemläxa

Undersök marknaden noggrant, förstå valutakursrisken och tänk på långsiktiga ekonomiska förutsättningar. Tänk även den hemska tanken att du vill eller behöver sälja redan efter några år. Gör en exitplan redan innan du köper din fastighet och beräkna hur mycket du riskerar att förlora vid olika scenarios.

Välj region som du vill bo i

Provence består av olika områden med skiftande karaktär och klimat. Inled därför alltid din husaffär med många provresor till olika delar av Provence. Smaka dig fram, känn efter och njut. Denna process tar ofta flera år innan man kan känna sig säker på en plats för det stora beslutet, var skall huset ligga.

Professionell hjälp

Anlita en erfaren juridisk rådgivare som är specialiserad på internationella transaktioner och fastighetsrätt i Frankrike. Bli inte förälskad i en mäklare, utan öppna för löpande kontakter med flera fastighetsmäklare. Mäklarna är duktiga på sin region/ort och vill i första hand sälja fastigheter som de är deras ”egna” och därmed slippa dela provisionen med någon konkurrerande mäklare. I Provence väljer hussäljare att antingen ge 100% exklusivitet till en mäklare eller erbjuda många mäklare försäljningsuppdraget. Fastighetsmäklare med exklusivitet på en attraktiv fastighet är sällan öppna för att dela provisionen med kanske din utvalda mäklare och således missar du dessa möjliga hus. Bind dig inte till en mäklare och öppna upp för flexibel inköpsprocess med en mångfald av mäklare som letar efter ditt drömhus.

Planera för extra kostnader

Budgetera för oväntade kostnader såsom renoveringar och underhåll. När du köper ett hus så finns det många olika kostnader att ta hänsyn till. Inköpspris, stämpelskatter, notarie- och advokatkostnader, årlig kommunal- och statlig fastighetsskatt, renovering, möblering samt årlig skötsel av huset när du inte är på plats i form av trädgårdsmästare och poolskötare. Man skall heller inte bortse från löpande kostnader för el, vatten, internet, vägavgifter, försäkringar, eventuella föreningsavgifter m m.

Fördelarna med delägarskap och Club Fivecation

Att vara delägare i en förening som äger hus i Europa öppnar dörrar till en livsstil fylld med mångfald, flexibilitet och underbara semestrar, utan besvär.

Dela kostnader

Dela på kostnader för underhåll och skatter, vilket gör ägandet mer överkomligt. Normalt innebär att delägarskap att du endast betalar motsvarande en femtedel av vad eget ägande belastar dig med vid köpet och för löpande utgifter, varje år många år framåt.

Variation

Njut av att bo i olika miljöer; från Italienska Alperna, Provence i Frankrike, Costa del Sol i Spanien, till Algarve i Portugal, varje hus erbjuder en unik upplevelse och ger dig en variationsrik semesterplan i framtiden.

Club Fivecation

Som medlem får du tillgång till exklusiva tjänster och nätverksmöjligheter, vilket förenklar din livsstil samt gör din investering mer hållbar. Dela dina kostnader, bekymmer och glädje med nitton andra delägare till fyra underbara semesterhus i södra Europa. Smaka på Costa del Sol i Spanien, Algarve i Portugal, Provence i Frankrike och Italien Alperna.

Ta ditt första steg mot ett liv i Frankrike

Att köpa hus i Frankrike är en dröm som kan bli verklighet. Oavsett om du söker en semesterbostad eller en permanent boplats, är Frankrike ett land som välkomnar dig med öppna armar. Utforska de skiftande landskapen, fördjupa dig i kulturen och bli en del av en gemenskap som värdesätter skönhet, tradition och en högkvalitativ livsstil.

Om du vill få inspiration för ert kommande fastighetsköp i Frankrike, ta en titt på våra franska fastigheter

Förening 1:

Vårt hus i Provence, beläget i den charmiga staden Vence, cirka 16 kilometer norr om Nice, erbjuder en attraktiv plats endast 900 meter från ringmuren som omger den medeltida stadskärnan. I de smala kullerstensgränderna hittar du mysiga restauranger, trendiga vinbarer, caféer, gallerier och eleganta boutiquer.

Utomhusmiljön är eftertraktad med terrasser i tre nivåer. På översta våningen finns gott om plats för solsängar och matgäster samt ett av de två uteköken. På nedre våningen hittar du det härliga poolområdet med en underbar pool, integrerad jacuzzi och en öppen bar mot det nedre uteköket. Uteköket är komplett med pizzaugn, kyl/frys, mikrovågsugn, spisplattor m.m. Rakt söderut avtecknar sig Medelhavet och Cap-d’Antibes.

Förening 2:

Villan ligger endast 500 meter från den medeltida byn Bargemon. I denna pittoreska by väntar kullerstensgränder, restauranger och uteserveringar på dig.

I Bargemons närområde finns många vingårdar värda ett besök, och för den vandringsintresserade är området ett eldorado. Vyerna från huset är obrutna och utstrålar precis det man förväntar sig av Provence: milsvid utsikt, olivträd, en oändlig grönska och ett fascinerande landskap.

Tomten, som är 2200 kvm, ligger i stenlagda etager och kröns högst upp av vår paradvilla.

Förening 3:

Denna charmiga och välplanerade villa ligger endast ett par hundra meter från den medeltida byn Villecroze. I denna genuina by finner du smala kullerstensgränder, affärer och restauranger med inbjudande uteserveringar.

Den spatiösa tomten (4000 kvm) är insynsskyddad och har mycket ljusinsläpp samt en betagande utsikt. Sol- och badmiljön är magnifik med gott om plats för sköna solsängar och som pricken över i:et en stor uppvärmd pool (12×4 m). Oliver till salladen skördar man själv från den privata olivlunden.

I villans vinkällare finner man utvalda viner från den berömda vingården Domaine Saint Jean de Villecroze, som ligger endast tre kilometer från villan.

Är du redo att börja din resa? Kontakta oss idag för att lära dig mer om fördelarna med husägande i Frankrike och hur Club Fivecation kan göra din vision till verklighet.

Kontakta oss idag för personlig rådgivning och expertis!

  Upptäck förening III fastigheterna

  Nerja
  Spanien
  Provence
  Frankrike
  Algarve
  Portugal
  Italienska Alperna
  Italien

  Intresseanmälan