València i Spanien

València, Spanien

Om València regionen

Valencia är en autonom region i Spanien. Huvudstaden är Valencia, en kulturstad av högsta Europeiska rang. Staden ligger vid Medelhavet och provinsen har en kustremsa som är 518 km lång.  

Cirka en timme söder om Valencia finner man juvelen Moraira. En helt unik liten kustby, med mysiga badvikar och bra restauranger. Omgivningarna är grönare här, vägarna är mer slingriga och husen består mest av bildsköna lyxvillor som öppnar sig mot Medelhavet. Helt enkelt en gömd skatt av skönhet och praktfull natur. Det här är "fastlandets Mallorca", men utan känslan av att turismen tagit över.

Det här är otvivelaktigt en av de vackraste och charmigaste platserna i Spanien. De dramatiska bergen möter gröna dalar fyllda av apelsin-, oliv- och mandellundar - för att sedan sluta nere vid Medelhavet och den oändliga kuststräckan präglad av stränder och fascinerande vikar.Temperaturen är mild, i genomsnitt 28 grader i augusti och 14 grader i januari och här råder så kallat Mikroklimat, där den årliga genomsnittstemperaturen ligger på 18 grader.  Till Moraira är det enbart en timmes bilkörning från två internationella flygplatser, Alicante och Valencia. Kommunikationerna är således mycket goda. 

Just i Moraira ligger vår härliga villa, i lyxigaste området El Portet, med gångavstånd till den mysiga badviken med samma namn. Ett antal restauranger, såväl som inköpsmöjligheter, ligger på behändigt avstånd.  

Området har erkänts som den hälsosammaste regionen att leva på av Världshälsoorganisationen. WHO, World Health Organisation. Den konstanta låga luftfuktigheten och ca 320 soldagar per år är med och bidrar till detta. 

Bilder

Klicka på bilderna för tillhörande textavsnitt.

Sevärdheter

Kontakta oss

Vi återkopplar inom 24h.

Du kan också välja att kontakta oss direkt på info@fivecation.se, +46 (0)70 860 80 50