Italienska Alperna

Sportlägenhet i Courmayeur

3 Sovrum

2 Badrum

6 Gäster

Skidåkning

Beskrivning

Det här fantastiska boendet i Courmayeur (Italienska alperna) ligger i området Courmaison. Här har man under 2000-talet skapat en ’mini-by’ av mysiga alphus. Lägenheten har 3 sovrum som ligger charmigt under lutande taknockar, därtill 1 badrum. På nedanvåningen finner man vardagsrum och kök samt ytterligare 1 badrum. Utsikterna mot Alperna och Mont Blanc är storslagna, särskilt från den privata, 300 kvm stora, trädgårdsterrassen. Det är gångavstånd till välmeriterade spa-hotellet QC Therme och med shuttle-bus tar man sig smidigt till liftsystemen. 

Courmayeur är inte bara en världsberömd skidort, det är en levande stad året om. Här finns skolor, bibliotek och affärer för den lokala befolkningen. Restaurangutbudet är stort med inslag av både det franska och italienska köket. Längs med den välkända gågatan, Via Roma, trängs lyxiga affärer och boutiquer från de mest välkända modehusen i världen.

Under sommarhalvåret kan man njuta av inbjudande vandringleder, golf, tennis, padel, forsränning, bergsklättring, mounting-bike, hästridning, vinprovning samt sagolika naturscenerier i Aosta dalen och i nordvästra Italien. 

Utbudet av skidåkning i Courmayeur är stort och passar alla oavsett förkunskaper.

Så här skrev Åka skidor om Courmayeur 2018:

På bara 12-13 kilometers avstånd från Courmayeur ligger La Thuile som är väl värt ett besök under din skidvecka. Här finns ytterligare 150 km pister på mellan 1200-2800 meters höjd.

Upplev fastigheten

Bilder

Området

Courmayeur (1224 m.ö.h) är Aosta dalens kändaste semesterort, belägen vid foten av Mont Blancs (4810 m.ö.h). Staden är känd för sina eleganta byggnader, den trevliga atmosfären och dess långa historia (första värdshuset öppnade år 1680).

Den vackra omgivande landsbygden, det moderna skidsystemet, samt ortens utmärkta läge har gjort Courmayeur till en av Italiens populäraste sportorter, året om.

Antingen sitter man ute i solen på en av staden uteserveringar eller inne på en mysig restaurang och tar del av den härliga semester atmosfären. Här gäller det bara att skåda italienarna, glädja sig åt delikata maträtter, drycker och lyssna på musiken i alla dess former!

Det finns utmärkta flygförbindelser till närliggande flygplatser. Geneves flygplats ligger närmst och hit flyger man med bl a SAS, easyJet och Swiss. Ryanair har frekventa flygningar till Bergamo och enstaka till Turin. Till Malpensa flyger SAS och easyJet.

Karta

Avstånd från lägenheten:
Skidorten La Thuile: 14 km
Chamonix: 22 km
Staden Aosta: 37 km
Geneve Airport: 116 km
Caselle Airport (Turin): 152 km
Malpensa Airport (Milano): 212 km
Bergamo Airport (Milano): 261 km
Huset i Provence: 506 km
Köpenhamn: 1426 km

Intresseanmälan

  Upptäck förening I fastigheterna

  Moraira
  Spanien
  Courmayeur
  Italien
  La-Cala Mijas
  Spanien
  Vence
  Frankrike

  Intresseanmälan