Vår bokningsplattform

Hur bokar vi?

Via Fivecations bokningsplattform kan ni boka era semestrar på ett enkelt, rättvist och överskådligt vis. 

Ni gör en bokning i systemet till önskad fastighet och får bekräftelse direkt. Ni har 24 timmar på er att boka exempelvis flygresa eller fråga familj och vänner om bokningen passar.

Det ges utrymme för många och flexibla semestrar genom bokningssystemet:

 • Ni kan boka de fyra fastigheterna upp till hela 10 veckor per kalenderår. 
 • Ni väljer själv vilken fastighet ni vill besöka och när ni vill göra det, med möjlighet att boka upp till 23 månader framåt i tiden. 
 • Ni väljer flexibelt längden på era resor, exempelvis 3, 4, 7, 10, 11, 14 dagar, eller längre. Man är således inte bunden till veckovisa bokningar, om så inte önskas.
 • Högsäsongsdagar, exempelvis högsommar och påsk “kostar” mer att boka. Högsäsongsdagar “kostar” två dagar per bokad dag, medan normalsäsong, dvs alla andra dagar, “kostar” en dag per bokad övernattning. 
 • Det finns 2 ankomst-/avgångs- dagar per vecka för varje fastighet, vilket medför goda möjligheter att hitta bra flygpriser och avgångar från alla större skandinaviska flygplatser.

Vikten av luft i kalendern:

Möjligheterna att boka de perioder man önskar är goda. Det här är en viktig del av konceptet och något Fivecation lagt stor vikt vid. Grundläggande är att skapa luft i kalendern, vilket sker på följande vis:

 • På de fyra fastigheterna finns 4 x 52V = 208 veckor att fördela. Med förbrukning av högsäsongsdagar blir utrymmet teoretiskt ännu större, ca 270 veckor. Man skulle därmed kunna tilldela 13-14 veckor till varje delägare. Men i Fivecation konceptet har vi valt att skapa extra luft i kalendern för ägarna och därför kan man maximalt få 10 veckor tilldelat. Räknar vi på en jämn fördelning av ägare som väljer 6 och 10 veckors alternativet, landar vi slutligen på ca 60-65% beläggning. Den här “luften” i kalendern är mycket viktig för att just uppfylla kriteriet att man ska kunna boka de semesterdagar man önskar. Ett delägarkoncept som liknar eget ägande så mycket som möjligt är tanken. 
 • En annan faktor som bidrar till mindre ’trängsel’ är att familjerna har olika karaktär. Många åker inte på högsäsong, vissa åker alltid på högsäsong, några blandar, etc. Där kommer således bli en naturlig fördelning över året. Därutöver finns det Högsäsongsdagar som “kostar” mer dagar att boka, vilket också fördelar utnyttjandet bättre över året. Högsäsongsdagarna är till för att balansera efterfrågan med tillgången.

Välkommen till ett enkelt och ’luftigt’ bokningssystem!

Intresseanmälan

  Upptäck förening III fastigheterna

  Nerja
  Spanien
  Provence
  Frankrike
  Algarve
  Portugal
  Italienska Alperna
  Italien

  Intresseanmälan